Polikarbonatne plošče: strešna kritina za vse vrste nadstreškov

 
Na običajnih nadstreških ne uporabljamo tipične strešne kritine, ampak se za te namene uporabljajo druge vrste kritin, ki niso tako težke. Ena izmed strešnih kritin ki se uporabljajo za pokrivanje nadstreškov so polikarbonatne plošče. Primerne so za pokrivanje teras, hišnih vhodov, nadstreškov za avtomobile in balkonov. Take plošče se pogosto uporabljene, zaradi svoje trajnosti in enostavnosti, tudi na industrijskih strukturah. Polikarbonatne plošče, zaradi svoje izjemne upogljivosti omogočajo zasteklitev tudi najzahtevnejših nadstreškov, namestimo pa jih lahko tako na obočne kot tudi na ravne konstrukcije.
 
Plošče med seboj preprosto sestavljamo, kar nam omogoča poseben “click” sistem, zato plošč ni potrebno prevrtavati oziroma predirati. Tako kakršnokoli zamakanje ni možno, tudi pri majhnih naklonih strehe. Polikarbonatne plošče so trajne in izredno močne, obstojne pa so tudi na UV žarke. Take lastnosti ploščam zagotavlja visoko kakovosten polikarbonat, ki je neke vrste sintetična plastika. Material je odporen na različne temperature in njihove nagle spremembe. Polikarbonat ni strupen in je odporen na madeže.


Polikarbonatne plošče zaradi svoje izjemne moči, se ob normalnih pogojih skoraj ne morejo poškodovati, četudi nanje zapade 1 meter snega. Pogoj da to drži, je seveda pravilna pričvrstitev plošč in pravilno zgrajena konstrukcija. V kolikor so polikarbonatne plošče pravilno montirane, potem vam pozimi z nadstreška nikoli ne bo potrebno odstranjevati snega.

 

Ali ste vedeli?

Glinena strešna kritina ima zelo dolgo življenjsko dobo. Sama proizvodnja glinenih strešnikov, je glede uporabe materiala zelo okolju prijazna in naravna. Končni izdelek, torej strešnik, je zgrajen samo iz zemljine in vode, sušen je na zraku in žgan v ognju. V material za izdelavo glinenih strešnikov se ne dodaja veziv in različnih škodljivih lepil, za poganjanje proizvodnje pa se uporablja samo električna energija in zemeljski plin za peči. Po odsluženi življenjski dobi pa ima glinena strešna kritina visoko reciklažno vrednost.