Strešna kritina je dolgoročna naložba


Zaključek vsake hiše, ki nam predstavlja streho nad glavo in nas varuje pred različnimi vremenskimi vplivi je zagotovo strešna kritina. Ta mora biti trdna in kakovostna, saj predstavlja direktno izpostavljenost okolju, ki je lahko včasih zelo neprijazno. Strešna kritina je naložba za dolgo obdobje, zato moramo poskrbeti za optimalno odločitev. Upoštevati moramo nekaj pomembnih dejavnikov kot so podnebne razmere, ekonomičnost in arhitektura objekta.


Strešna kritina


Pri izdelavi strešne kritine uporabljamo različne načine in materiale. Vsak posameznik se sam odloči za uporabljen material, ki mu najbolj ustreza. Za izdelavo se uporabljajo predvsem materiali kot so:

  • Pločevina
  • Glina (za opečne strešnike)
  • Steklo
  • Plastika (plastične mase v obliki folij)
  • Nežgani izdelki (beton)

Strešna kritina je pomemben element gradnje naše hiše. Upoštevati moramo zgoraj naštete dejavnike, ki nam bodo lajšali odločitev pri nakupu. Zagotovite si kakovostno in obstojno kritino, ki vam bo omogočala brezskrbno in dolgo življenjsko dobo. To je zelo velika finančna investicija, ki mora biti skrbno in načrtno izbrana. Strešna kritina mora biti tudi varna, da nas varuje pred vremenskimi vplivi kot so sneg, veter in dež. Z nakupom lažje strešne kritine bomo prihranili nekaj denarja pri sami konstrukciji, saj ni potrebno, da je konstrukcija tako obsežna. Izberite tudi kakovostne barve strešne kritine, ki ne bo zbledela in bo dolgo sijala v vaše zadovoljstvo.