|

Strešna kritina različnih vrst in oblikStrešna kritina je pomemben element vsake zgradbe, saj je v direktnem stiku z vsemi vremenskimi razmerami. Kdor je že imel težave zaradi strehe, se zaveda kako pomembna je strešna kritina za vsako stavbo.


Kakšne vrste kritine lahko izberete?

  • klasična betonska kritina

betonska strešna kritina


Vsi jo poznamo in dnevno videvamo na večini stavbah. Edina omejitev je naklon strehe – to kritino lahko izberete le za strehe, ki imajo naklon več kot 17 stopinj. Izbirate lahko med različnimi barvami, oblikami in mnogimi proizvajalci. Ta oblika strešne kritine obstaja že mnogo let in še vedno je v uporabi, kar dokazuje njeno kvaliteto in vrhunski način montaže le-te (značilno delno prekrivanje posameznih kosov kritine).

  • ravna kritina

ravna strešna kritina


Je zelo v uporabi na objektih v ekstremnih naravnih razmerah (gorovja, zmrzali, vročina, …). Veliko modernih zgradb se odloča za tovrstno kritino, je pa zelo priporočljiva na objektih, ki imajo naklon strehe od 15 stopinj. Ravna kritina je odlična alternativa za lomljene strehe, ki lahko povzročajo veliko težav ob nepravi izbiti kritine (puščanje vlake, razpokanje, …).


  • integral plan

integral plan strešna kritina


Največkrat ga opazimo na večjih objektih, tovarnah in ostalih poslovnih stavbah. Ima zelo dolgo življenjsko dobo, je negorljiva in korozijsko odporna. Tu imate zelo veliko različnih barvnih odtenkov, med katerimi lahko izbirate.
  • valovita strešna kritina

valovita strešna kritina


Zelo veliko je v uporabi tudi za poslovne stavbe, saj slovi po svoji kvaliteti. Odporna je na korozijo, je trda in negorljiva. Montaža tovrstne kritine je zelo enostavna in hitra, saj je narejena iz večjih plošč. Marsikomu je tudi všeč unikaten in zelo prepoznaven izgled.Izbor prave kritine za vsakega posameznika je ponavadi odvisna od oblike strehe (ravna, lomljena, klasična dvokapnica,…) in od želje strank, ki večinoma izbirajo po videzu (stare hiše imajo ponavadi klasično betonsko kritino, moderne hiše morda fazonske kose ali ravno kritino…).